Valmistusohje

6–8 omenaa

Muruseos:
70 g voita sulatettuna
1 ½ dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita

vuoan voiteluun: 1 rkl margariinia tai voita

  1. Sulata rasva kattilassa ja nosta jäähtymään.
  2. Voitele laakea uunivuoka lusikallisella rasvaa.
  3. Pese (ja kuori) omenat kuorimaveitsellä. Poista siemenkota omenaporalla.
  4. Leikkaa omenat 6–8 lohkoksi tai pienemmiksi paloiksi ja lado rinnakkain voideltuun vuokaan.
  5. Sekoita sulatetun, jäähdytetyn rasvan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
  6. Levitä seos omenoiden päälle.
  7. Paista uunissa 220°C:ssa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos kullankeltaista.

    Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Ainesosat

  • 7 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 4 dl
    Kaurahiutale
  • 1 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 70 g
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 390 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 24.1 mg
  • Natrium 85.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 43.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68.6 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Rasva 13.5 g
Jaa sivu