-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Munaton
- Pikkukokki (lapsille)
Valmistusohje
6–8 omenaa
Muruseos:
70 g voita sulatettuna
1 ½ dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
vuoan voiteluun: 1 rkl margariinia tai voita
- Sulata rasva kattilassa ja nosta jäähtymään.
- Voitele laakea uunivuoka lusikallisella rasvaa.
- Pese (ja kuori) omenat kuorimaveitsellä. Poista siemenkota omenaporalla.
- Leikkaa omenat 6–8 lohkoksi tai pienemmiksi paloiksi ja lado rinnakkain voideltuun vuokaan.
- Sekoita sulatetun, jäähdytetyn rasvan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
- Levitä seos omenoiden päälle.
- Paista uunissa 220°C:ssa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos kullankeltaista.
–
Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Ainesosat
-
7 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1 1/2 dlSokeri
-
4 dlKaurahiutale
-
1 rklMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
70 gVoi
Reseptin ravintosisältö
Energia
390
kcal/annos
- C-vitamiini 9.3 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 24.1 mg
- Natrium 85.8 mg
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Sokerit 43.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 68.6 g
- Proteiini 4.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Rasva 13.5 g