Paahdettu paprikatahna (Muhammara)

G
20 annosta

Valmistusohje

2 punaista paprikaa
1 dl cashewpähkinöitä/(saksanpähkinöitä)
(1 pala vaaleaa leipää)
2-3 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1,5 rkl sitruunanmehua
0,5 tl chilihiutaleita tai mustapippurijauhetta
0,5 tl suolaa

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Laita uunipellille folion päälle kuori ylöspäin. Paahda uunissa grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes kuoret kupruilevat ja mustuvat.
  3. Ota paprikat uunista, kääri folio niiden ympärille ja anna jäähtyä.
  4. Kuori paprikoiden mustunut kuori pois. Laita kuoritut paprikat kulhoon tai monitoimikoneeseen.
  5. Mittaa muut ainekset joukkoon ja soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
  6. Maista ja mausta mieleiseksi.

    Testattu Marttakeittiössä
  • Energia 33 kcal/annos
  • Rasva 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.9 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 59 mg
  • Kalsium 2.4 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 22.4 mg