Paahdettu paprikatahna (Muhammara)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H.jpg
Paahdettu paprikatahna (Muhammara)
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
2 punaista paprikaa
1 dl cashewpähkinöitä/(saksanpähkinöitä)
(1 pala vaaleaa leipää)
2-3 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1,5 rkl sitruunanmehua
0,5 tl chilihiutaleita tai mustapippurijauhetta
0,5 tl suolaa
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Laita uunipellille folion päälle kuori ylöspäin. Paahda uunissa grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes kuoret kupruilevat ja mustuvat.
- Ota paprikat uunista, kääri folio niiden ympärille ja anna jäähtyä.
- Kuori paprikoiden mustunut kuori pois. Laita kuoritut paprikat kulhoon tai monitoimikoneeseen.
- Mittaa muut ainekset joukkoon ja soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 33 kcal/annos
- Rasva 2.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.9 g
- Sokerit 0.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 59 mg
- Kalsium 2.4 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 22.4 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
10 gSitruunamehu
-
7 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
65 gPähkinät, cashew-pähkinät
-
2 kplPaprika, punainen