Valmistusohje

1 täysjyväpatonki
kasvimargariinia tai oliiviöljyä

Täyte:
1 purkki (150g) tonnikalaa
1 pieni sipuli
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
½ dl tillisilppua
1 rkl sitruunamehua
¼ tl viherpippuria tai valkopippuria

  1. Jaa patonki neljään osaan ja halkaise palat.
  2. Voitele palat.
  3. Valuta tonnikala.
  4. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.
  5. Sekoita täyteaineet tahnaksi.
  6. Pane patongit leivinpaperin päälle uunipellille.
  7. Paahda leipiä hetki uunissa 250°C:ssa tai pöytägrillissä, kunnes pinta saa hiukan väriä.
  8. Levitä leivänpuolikkaalle kalatahnaa ja paina toinen puolisko kanneksi.
  9. Nauti kylmän maidon kera.

Vinkki!
Voit käyttää leipien paahtamiseen myös pöytägrilliä.

Ainesosat

  • 1 kpl
    Vaalea leipä, patonki/ranskanleipä, vesi, vehnäjauho, teollinen
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 dl
    Majoneesi, rasvaa 80 %
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 150 g
    Tonnikala, öljyssä
  • 2 rkl
    Oliiviöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 345 kcal/annos
  • Rasva 30.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 12 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 292.3 mg
  • Kalsium 44.9 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu