Paahdetut maa-artisokat ja dippi

4 annosta

Valmistusohje

500g maa-artisokkaa
2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa 
mustapippuria
ripaus sokeria 

Sitruuna-dippi:
200 g kaura fraichea tai ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl sitruunan mehua 
puolikkaan sitruunan kuori 
ripaus mustapippuria  

  1. Pese ja pilko maa-artisokat lohkoiksi. Pyörittele maa-artisokat öljyssä ja mausteissa. 
  2. Paahda uunin keskitasolla 180 astetta 50 min. 
  3. Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa paahtamisen ajan. 

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.52 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 209 kcal
  • Rasva 15.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 13.1 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 179.6 mg
  • Kalsium 85.6 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • C-vitamiini 11.3 mg