Paahdetut maa-artisokat ja dippi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/10/marttaliitto_paahdetut_maaartisokat_dippi_vaaka_h2.jpg
Paahdetut maa-artisokat ja dippi
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Sadonkorjuu
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500g maa-artisokkaa
2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
Sitruuna-dippi:
200 g kaura fraichea tai ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl sitruunan mehua
puolikkaan sitruunan kuori
ripaus mustapippuria
- Pese ja pilko maa-artisokat lohkoiksi. Pyörittele maa-artisokat öljyssä ja mausteissa.
- Paahda uunin keskitasolla 180 astetta 50 min.
- Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa paahtamisen ajan.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
0.52 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 209 kcal
- Rasva 15.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 13.1 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Natrium 179.6 mg
- Kalsium 85.6 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 11.3 mg
Pääraaka-aineet
-
28 gSitruunamehu
-
3.5 gValkosipuli
-
0.25 tlSokeri
-
1 ripausMustapippuri
-
2 rklRypsiöljy
-
1 ripausMustapippuri
-
1 rklSitruunankuori
-
200 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gMaa-artisokka