Paahdetut maa-artisokat ja dippi
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/10/marttaliitto_paahdetut_maaartisokat_dippi_vaaka_h2.jpg
		
		Paahdetut maa-artisokat ja dippi
Rapsakoita ja miedon pähkinäisiä, uusi klassikko uunipellille. Tarjoillaan raikkaan sitruksisen dipin kanssa.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Kasvikset
- Kasvis
- Sadonkorjuu
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500g maa-artisokkaa
2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa 
mustapippuria
ripaus sokeria 
Sitruuna-dippi:
200 g kaura fraichea tai ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl sitruunan mehua 
puolikkaan sitruunan kuori 
ripaus mustapippuria  
- Pese ja pilko maa-artisokat lohkoiksi. Pyörittele maa-artisokat öljyssä ja mausteissa.
- Paahda uunin keskitasolla 180 astetta 50 min.
- Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa paahtamisen ajan.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
							0.52							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 209 kcal
- Rasva 15.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 13.1 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Natrium 179.6 mg
- Kalsium 85.6 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 11.3 mg
Pääraaka-aineet
- 
								28 gSitruunamehu
- 
								3.5 gValkosipuli
- 
								0.25 tlSokeri
- 
								1 ripausMustapippuri
- 
								2 rklRypsiöljy
- 
								1 ripausMustapippuri
- 
								1 rklSitruunankuori
- 
								200 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
- 
								0.25 tlSuola, pöytäsuola
- 
								500 gMaa-artisokka