Paistetut kesäkurpitsat

Paistettu kesäkurpitsa on suosittu ruoka Georgiassa. Sitä syödään alku-, väli- ja pääruokana.

G
4 annosta

Valmistusohje

1 reilun kokoinen kesäkurpitsa
n. 1 tl suolaa
öljyä paistamiseen
Kastike:
2 dl paksua jogurttia
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl adzikaa (tai muuta
chilikastiketta)
0,25 tl jauhettua korianteria
0,25 tl suolaa
chilijauhetta tai -rouhetta
koristeluun

  1. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa pinnat kevyesti ja jätä hetkeksi tekeytymään. Valmista kastike sekoittamalla hienonnettu tai murskattu valkosipuli ja muut mausteet jogurtin joukkoon.
  2. Paista kesäkurpitsaviipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  3. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluastialle, valuta päälle kastiketta ja
    viimeistele chilijauheella tai -rouheella.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 92 kcal/annos
  • Rasva 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 9 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 871.3 mg
  • Kalsium 95.5 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 24.6 mg