Paistetut kesäkurpitsat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_munakoisorulltkesakurpitsat_pysty2_H.jpg
Paistetut kesäkurpitsat
Paistettu kesäkurpitsa on suosittu ruoka Georgiassa. Sitä syödään alku-, väli- ja pääruokana.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
1 reilun kokoinen kesäkurpitsa
n. 1 tl suolaa
öljyä paistamiseen
Kastike:
2 dl paksua jogurttia
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl adzikaa (tai muuta
chilikastiketta)
0,25 tl jauhettua korianteria
0,25 tl suolaa
chilijauhetta tai -rouhetta
koristeluun
- Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa pinnat kevyesti ja jätä hetkeksi tekeytymään. Valmista kastike sekoittamalla hienonnettu tai murskattu valkosipuli ja muut mausteet jogurtin joukkoon.
- Paista kesäkurpitsaviipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Asettele viipaleet laakealle tarjoiluastialle, valuta päälle kastiketta ja
viimeistele chilijauheella tai -rouheella.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 92 kcal/annos
- Rasva 4.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 9 g
- Sokerit 8.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 871.3 mg
- Kalsium 95.5 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 24.6 mg
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlMausteet, chilijauhetta
-
0.25 tlkorianteri (mauste)
-
2 rklMaustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
-
0.85 cupJogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
-
1 kplKesäkurpitsa, zucchini
-
3.5 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola