Palsternakka-omenakeitto

Hapokkaan omenan raikastama palsternakkakeitto lähtee ruokatermoksessa mukaan vaikka talvipäivän ulkoiluihin.

G
4 annosta

Valmistusohje

400 g palsternakkaa
400 g omenoita
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
7,5 dl kasvis- tai kanalientä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa tai vastaavaa kasvipohjaista valmistetta

lisäksi:
2 rkl hasselpähkinöitä
Ruohosipulia tai muuta yrttiä

  1. Pese palsternakat ja kuori ne, jos haluat. Pese ja kuori omenat ja kuori sipuli. Poista omenoista siemenkota. Pilko kaikki kuutioiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulia ja palsternakkaa 10–15 minuuttia. Lisää omenat ja valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia, tai kunnes palsternakka on hyvin pehmeää. Lisää suola ja pippuri ja soseuta. Lisää vielä ruokakerma.
  4. Rouhi hasselpähkinöitä kevyesti. Paahda kuivalla pannulla muutama minuutti. Silppua ruohosipuli. Ripottele pähkinöitä ja ruohosipulia keiton päälle ja tarjoa keitto esimerkiksi kotikalja-perunaleivän kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.73 kg CO2 ekv
  • Energia 169 kcal/annos
  • Rasva 7.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.7 g
  • Sokerit 13.1 g
  • Kuitu, kokonais- 6.2 g
  • Natrium 1156.3 mg
  • Kalsium 68.5 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 29.8 mg