Parsakaalia itämaisittain
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/itamainenparsakaali2.jpg
Parsakaalia itämaisittain
Valmistusohje
noin 750 g parsakaalia
mieto chili
1 valkosipulinkynsi
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl soijakastiketta
Pinnalle:
pähkinöitä, manteleita tai auringonkukansiemeniä
- Huuhtele pari parsakaalin kukintoa.
- Paloittele varsiosat ja irrottele nuput.
- Hienonna tuore chili.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuori ja viipaloi inkivääri.
- Kuumenna öljytilkka vokki- tai muurikkapannulla.
- Lisää chili, valkosipuli ja inkivääri sekä parsakaalin varret. Kuumenna kahdella lastalla nostellen muutaman minuutin ajan.
- Lisää parsakaalin nuput ja kuumenna nekin.
- Mausta soijakastikkeella ja lisää pinnalle pähkinöitä tai siemeniä.
0.56 kg CO2 ekv
- Energia 164 kcal/annos
- C-vitamiini 237.5 mg
- Rauta 2.5 mg
- Kalsium 106.9 mg
- Natrium 103.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Sokerit 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.2 g
- Proteiini 10.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 10.1 g
Pääraaka-aineet
-
750 gParsakaali, brokkoli
-
1 kplChili, vihreä, tuore
-
3.5 gValkosipuli
-
20 gInkivääri, juurakko, raaka
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlMaustekastike, soijakastike
-
2 rklManteli