Parsakaalia ja pähkinää

G
4 annosta

Valmistusohje

1 parsakaali (400 g)
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus pippuria
0,5 dl pähkinöitä tai manteleita

  1. Huuhtele ja pilko parsakaali suupaloiksi. Voit hyödyntää myös parsakaalin varren. Höyrytä palat kypsäksi kattilassa tai kypsennä mikroaaltouunissa. Riippuen syöjien iästä, voit jättää parsakaaliin purutuntumaa. Pienelle syöjälle parsakaalin tulee olla kokonaan pehmeää. Ota vauvan annos erikseen ennen mausteiden lisäämistä.
  2. Sekoita pienessä kulhossa öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Valuta seos parsakaalien päälle ja sekoita.
  3. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes saavat hieman väriä.
  4. Siirrä parsakaalit tarjoiluastiaan ja ripottele päälle murskatut pähkinät. Nauti lisäkkeenä.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 118 kcal/annos
  • C-vitamiini 92.1 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 58.7 mg
  • Natrium 227.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.6 g
  • Proteiini 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 8.8 g