Valmistusohje

1 kg (8-10 kpl) perunoita (punainen pussi)
1 purjo
1½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
100 g sulatejuustoa (esim. viherpippuri)
1 dl ruokakermaa
yrttimausteita (esim. basilikaa)

  1. Kuori perunat ja pilko paloiksi.
  2. Halkaise purjo, huuhtele ja pilko.
  3. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi.
  4. Keitä kasvikset pehmeiksi (noin 15 min) ja lisää juusto pieninä palasina.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  6. Lisää kerma ja viimeistele maku esim. basilikalla.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 25 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 131.2 mg
  • Natrium 825.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 5.3 g