Pehmeä perunakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/IMG_03291_muok.jpg
Pehmeä perunakeitto
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
1 kg (8-10 kpl) perunoita (punainen pussi)
1 purjo
1½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
100 g sulatejuustoa (esim. viherpippuri)
1 dl ruokakermaa
yrttimausteita (esim. basilikaa)
- Kuori perunat ja pilko paloiksi.
- Halkaise purjo, huuhtele ja pilko.
- Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi.
- Keitä kasvikset pehmeiksi (noin 15 min) ja lisää juusto pieninä palasina.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Lisää kerma ja viimeistele maku esim. basilikalla.
0.81 kg CO2 ekv
- Energia 195 kcal/annos
- C-vitamiini 25 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 131.2 mg
- Natrium 825.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Sokerit 2.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33 g
- Proteiini 7.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Rasva 5.3 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gPeruna, kuorittu
-
200 gPurjosipuli
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
100 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
1 tlBasilika, kuivattu