Valmistusohje

1 kg (8-10 kpl) perunoita (punainen pussi)
1 purjo
1½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
100 g sulatejuustoa (esim. viherpippuri)
yrttimausteita (esim. basilikaa)

  1. Kuori perunat ja pilko paloiksi.
  2. Halkaise purjo, huuhtele ja pilko.
  3. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi.
  4. Keitä kasvikset pehmeiksi (noin 15 min) ja lisää juusto pieninä palasina.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  6. Lisää kerma ja viimeistele maku esim. basilikalla.

 

Ainesosat

  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 200 g
    Purjosipuli
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 100 g
    Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 195 kcal/annos
  • C-vitamiini 25 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 131.2 mg
  • Natrium 825.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 5.3 g
Jaa sivu