Pehmeät perunarieskat

12 annosta

Valmistusohje

4 dl vettä
1 pussi (noin 80 g) perunahiutaleita
½ dl kauraleseitä
1 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1 pussi kuivahiivaa
5 dl (hiivaleipä)vehnäjauhoja

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Pane perunahiutaleet leivontakulhoon ja kaada
kiehuva vesi päälle. Sekoita ja anna jäähtyä.Kun perunasose on noin 42-asteista, lisää joukkoon leseet, sokeri, suola ja öljy.

Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se noin 12 palaksi. Taputtele palat rieskoiksi ja kohota liinan alla. Pistele kohonneet leipäset haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

  • Energia 179 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.1 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 10 mg
  • Natrium 196.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.8 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 4.5 g