Perunaruusut

Valmistusohje

10 perunaa (noin 1 kg, kiinteä lajike)
1–3 valkosipulinkynttä
5-6 rkl öljyä tai sulatettua voita
6 rkl parmesaanijuustoraastetta
4 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
¾ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Voiteluun: voita

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi (1,5 mm:n) viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
    Huuhtaise viipaleet kylmällä vedellä siivilässä ja siirrä hyvin valutettuina kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kääntele perunaviipaleiden joukkoon valkosipuli, rasva, parmesaani ja timjami.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Asetelle perunaviipaleet riviin limittäin leikkuulaudan päälle. Rullaa viipalerivi ruusuksi ja aseta voideltuun muffinivuokaan.
  6. Paista perunaruusuja uunissa 200 °C  noin tunti, ensin puolet ajasta uunin keskitasolla ja loput ajasta alatasolla.
  7. Voit koristella ruusut parmesaaniraasteella ja timjamilla.