Valmistusohje

10 hengelle

2 kg perunaa (perunasoseeseen soveltuu parhaiten jauhoiset perunalajikkeet, jotka on kaupassa merkitty punaisella koodilla)
vettä
n. 2 tl suolaa tai yrttisuolaa
5–6 dl maitoa

1. Kuori ja huuhtele perunat.
2. Leikkaa perunat paloiksi.
3. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15-20min.
4. Kaada keitinvesi.
5. Soseuta perunat sähkövatkaimella (tai survimella).
6. Lisää kuumennettu maito pienissä erissä vatkaten. Maidon määrää voi säädellä sen mukaan miten notkeaa sosetta halutaan.
7. Vatkaa sose kuohkeaksi sähkövatkaimella ja mausta suolalla oman maun mukaan.

Saat erilaisia lisäkesoseita korvaamalla osan perunoista esimerkiksi juureksilla tai pinaatilla tai maustamalla perunasoseen erilaisilla yrteillä.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 152 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 4.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 526.6 mg
  • Kalsium 73.2 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 17.5 mg