Valmistusohje

10 hengelle

n. 20 (1,5 kg) perunaa (perunasoseeseen soveltuu parhaiten jauhoiset perunalajikkeet, jotka on kaupassa merkitty punaisella koodilla)
n. 6 dl vettä
n. 2 tl suolaa tai yrttisuolaa
4–6 dl maitoa

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2. Lisää kuoritut, paloitellut perunat ja keitä niitä noin 20 minuuttia.
3. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella, lisää suola ja kattilassa tai mikroaaltouunissa kuumennettu maito.

Saat erilaisia lisäkesoseita korvaamalla osan perunoista esimerkiksi juureksilla tai pinaatilla tai maustamalla perunasoseen erilaisilla yrteillä.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 120 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.5 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Natrium 526.2 mg
  • Kalsium 70.8 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 13.3 mg
Jaa sivu