Ainesosat

  • 1500 g
    Peruna, punnittu kuorineen
  • 6 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug

Reseptin ravintosisältö

Energia 301 kcal/annos
  • C-vitamiini 33.2 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 177.1 mg
  • Natrium 1315.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 63.7 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 2.7 g

Valmistusohje

10 hengelle

n. 20 (1,5 kg) perunaa (perunasoseeseen soveltuu parhaiten jauhoiset perunalajikkeet, jotka on kaupassa merkitty punaisella koodilla)
n. 6 dl vettä
n. 2 tl suolaa tai yrttisuolaa
4–6 dl maitoa

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2. Lisää kuoritut, paloitellut perunat ja keitä niitä noin 20 minuuttia.
3. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella, lisää suola ja kattilassa tai mikroaaltouunissa kuumennettu maito.

Saat erilaisia lisäkesoseita korvaamalla osan perunoista esimerkiksi juureksilla tai pinaatilla tai maustamalla perunasoseen erilaisilla yrteillä.

Jaa sivu