Valmistusohje

10 hengelle

n. 20 (1,5 kg) perunaa (perunasoseeseen soveltuu parhaiten jauhoiset perunalajikkeet, jotka on kaupassa merkitty punaisella koodilla)
n. 6 dl vettä
n. 2 tl suolaa tai yrttisuolaa
4–6 dl maitoa

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2. Lisää kuoritut, paloitellut perunat ja keitä niitä noin 20 minuuttia.
3. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella, lisää suola ja kattilassa tai mikroaaltouunissa kuumennettu maito.

Saat erilaisia lisäkesoseita korvaamalla osan perunoista esimerkiksi juureksilla tai pinaatilla tai maustamalla perunasoseen erilaisilla yrteillä.

Ainesosat

  • 1500 g
    Peruna, punnittu kuorineen
  • 6 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug

Reseptin ravintosisältö

Energia 120 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.3 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 70.8 mg
  • Natrium 526.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.5 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 1.1 g
Jaa sivu