Valmistusohje

8 suurehkoa perunaa
2-3 dl vettä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
2-3 dl maitoa

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  2. Lisää paloitellut perunat ja keitä niitä noin 20 minuuttia.
  3. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella, lisää suola ja kuumennettu maito. Sekoita sose tasaiseksi.

Ainesosat

  • 720 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug

Reseptin ravintosisältö

Energia 133 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 69.8 mg
  • Natrium 488.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.4 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 1.1 g
Jaa sivu