Perunasose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9957.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
- Perinneruoat
- Pikkukokki (lapsille)
Valmistusohje
8 suurehkoa perunaa
2-3 dl vettä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
2-3 dl maitoa
- Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Lisää paloitellut perunat ja keitä niitä noin 20 minuuttia.
- Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella, lisää suola ja kuumennettu maito. Sekoita sose tasaiseksi.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
133
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 14.9 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 69.8 mg
- Natrium 488.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 3.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.4 g
- Proteiini 4.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Rasva 1.1 g
Ainesosat
-
720 gPeruna, kuorittu
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug