Valmistusohje

8 suurehkoa perunaa
2-3 dl vettä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
2-3 dl maitoa

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  2. Lisää paloitellut perunat ja keitä niitä noin 20 minuuttia.
  3. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella, lisää suola ja kuumennettu maito. Sekoita sose tasaiseksi.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 133 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 69.8 mg
  • Natrium 488.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.4 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 1.1 g
Jaa sivu