Pieniä perunalettuja ja savusiikaa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/perunaletut_savusiikamousse_MARTAT_PERUNA_H-ID-21975.jpg
Pieniä perunalettuja ja savusiikaa
Toukokuusta marraskuuhun sesongissa oleva kotimainen siika maistuu herkulliselta pienien perunalettujen kera. Vältä hävikkiä ja valmista perunaletut ylijääneestä perunamuussista.
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Kala
- Välipalat
Valmistusohje
5 dl pehmeää perunamuusia
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2–3 dl maitoa
½–1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
- Sekoita perunamuusin joukkoon vehnäjauhot ja kananmunat.
- Lisää maito hyvin sekoittaen niin, että saat löysähkön taikinan.
- Mausta taikina suolalla ja mustapippurilla.
- Anna taikinan turvota hetki.
Paista taikinasta lettupannulla pieniä lettuja.
Tarjoa lämpimänä savu- tai graavisiian kanssa
Savusiikamousse
300 g savusiikaa
120 g smetanaa
1 pieni punasipuli
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
rouhittua mustapippuria
- Poista siiasta nahka, ruodot ja ylimääräinen rasva.
- Hienonna siika haarukalla kulhossa.
- Lisää smetana, silputtu punasipuli ja ruohosipuli.
- Mausta mustapippurilla. Jos mousse on liian kiinteää, lisää joukkoon tilkka maitoa.
- Tarkista maku.
–
Nosta mousse jääkaappiin maustumaan.
Tarjoile esimerkiksi perunalettujen kera.