Pihlajanmarja-juustokakku

16 annosta

Valmistusohje

3 dl ruishiutaleita
70 g voita
1 dl fariinisokeria

Täyte
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
noin 1 ½ dl pihlajanmarjahilloa
1 dl sokeria
2 rkl pihlajanmarja- tai porkkanamehua

Kiille
2 liivatelehteä
2 dl pihlajanmarja- tai porkkanamehua

Koristeeksi
2-3 dl pihlajanmarjoja
½ dl vettä
1 dl hillosokeria

  1. Valmista pohja. Paahda ruishiutaleita kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes hiutaleet saavat hiukan väriä.
  2. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon pehmeä voi ja fariinisokeri.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 24—26 cm) leivinpaperilla ja painele hiutaleseos tiiviiksi kerrokseksi.
  4. Pidä vuoka jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
  5. Valmista täyte. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
  6. Vaahdota kerma pehmeäksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, marjahillo ja sokeri.
  7. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kermatäytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  8. Levitä täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna juustokakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
  9. Valmista kiille. Liota liivatteet pehmeiksi. Kuumenna osa mehusta ja liuota joukkoon liivatteet.
  10. Lisää loppu mehu. Kaada haalea liivateseos hyytyneen kakun pinnalle ja hyydytä vielä jääkaapissa noin tunti.
  11. Keitä koristeeksi tulevia pihlajanmarjoja hetki vedessä.
  12. Lisää hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
  • Energia 268 kcal/annos
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30 g
  • Sokerit 22.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 83.8 mg
  • Kalsium 41.8 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 9.6 mg