Pihlajanmarja-juustokakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pihlaja_kakku_kokonainen.jpg
Pihlajanmarja-juustokakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
3 dl ruishiutaleita
70 g voita
1 dl fariinisokeria
Täyte
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
noin 1 ½ dl pihlajanmarjahilloa
1 dl sokeria
2 rkl pihlajanmarja- tai porkkanamehua
Kiille
2 liivatelehteä
2 dl pihlajanmarja- tai porkkanamehua
Koristeeksi
2-3 dl pihlajanmarjoja
½ dl vettä
1 dl hillosokeria
- Valmista pohja. Paahda ruishiutaleita kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes hiutaleet saavat hiukan väriä.
- Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon pehmeä voi ja fariinisokeri.
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 24—26 cm) leivinpaperilla ja painele hiutaleseos tiiviiksi kerrokseksi.
- Pidä vuoka jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
- Valmista täyte. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Vaahdota kerma pehmeäksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, marjahillo ja sokeri.
- Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kermatäytteen joukkoon samalla sekoittaen.
- Levitä täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna juustokakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
- Valmista kiille. Liota liivatteet pehmeiksi. Kuumenna osa mehusta ja liuota joukkoon liivatteet.
- Lisää loppu mehu. Kaada haalea liivateseos hyytyneen kakun pinnalle ja hyydytä vielä jääkaapissa noin tunti.
- Keitä koristeeksi tulevia pihlajanmarjoja hetki vedessä.
- Lisää hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
0.38 kg CO2 ekv
- Energia 268 kcal/annos
- Rasva 17 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30 g
- Sokerit 22.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 83.8 mg
- Kalsium 41.8 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 9.6 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlPihlajanmarja
-
1/3 dlPihlajanmarja
-
1 dlSokeri
-
4 gLiivate
-
1 dlSokeri
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 1/2 dlPihlajanmarja
-
1 1/2 dlMarjahillo, keskiarvo
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
4 dlKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
8 gLiivate
-
1 dlSokeri
-
70 gVoi
-
3 dlRuishiutale