Pihlajanmarja-porkkanasose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/04/pihlajanmarja-porkkanasose_vaaka2.jpg
-
Avainsanat:
- Marjaherkut
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
2 kg pihlajanmarjoja
2 kg porkkanoita
1 kg hillosokeria
- Keitä pihlajanmarjat vähässä vedessä pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella.
- Keitä porkkananpalat pienessä vesimäärässä pehmeiksi ja soseuta myös ne.
- Yhdistä soseet ja kuumenna kiehuvaksi, lisää hillosokeri ja keitä noin 20 minuuttia
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 20.9 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 14 mg
- Natrium 4.1 mg
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Sokerit 12.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.7 g
- Proteiini 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0 g
Ainesosat
-
2000 gPihlajanmarja
-
2000 gPorkkana
-
1000 gSokeri