Ainesosat

  • 5 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 tl
    Leivinjauhe
  • 2 tl
    Kardemumma
  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 50 g
    Voi
  • 1/2 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 142 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 142.2 mg
  • Natrium 232.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 4.1 g

Valmistusohje

5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna

kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: sokeria

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää maito, munat ja sula rasva.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Nosta ruokalusikalla nokareita kuumaan öljyyn (180°C:seen).
  5. Anna kypsyä kauniin ruskeiksi yhteensä noin viisi minuuttia. Munkeista tulee muodoltaan epätasaisia.
  6. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
  7. Sokeroi ne lämpiminä.

    Pikamunkit maistuvat parhaimmilta haalean lämpiminä.
Jaa sivu