Pikamunkit

Pikamunkkien taikina syntyy nopeasti ilman kohotusta tai vaivausta. Läysähkö taikina muodostaa munkkien pintaan pieniä sakaroita ja häntiä, saaden aikaan vekkulin ulkonäön.

15 annosta

Valmistusohje

5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna

kypsentämiseen: rypsiöljyä
pinnalle: sokeria

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää maito, munat ja sula rasva.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Nosta ruokalusikalla nokareita kuumaan öljyyn (180°C:seen).
  5. Anna kypsyä kauniin ruskeiksi yhteensä noin viisi minuuttia. Munkeista tulee muodoltaan epätasaisia.
  6. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
  7. Sokeroi ne lämpiminä.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 142 kcal/annos
  • Rasva 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 232.1 mg
  • Kalsium 142.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Pikamunkit maistuvat parhaimmilta haalean lämpiminä.