Pinaattisalaatti
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/pinaattisalaatti.jpg
		
		Pinaattisalaatti
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Salaatit
Valmistusohje
2 ruukullista salaattipinaattia
10-12 tuoretta herkkusientä
6-8 viipaletta amerikanpekonia
1/2 dl hiukan murskattuja mantelilastuja
4 dl varsiselleriä ohuina viipaleina
kastike:
1/2 tlk raejuustoa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa dijon-sinappia
3 kevätsipulia silputtuna tai
1 pieni sipuli
2 rkl viinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
- Paista pekoniviipaleet hyvin kuiviksi, anna jäähtyä ja murenna paloiksi.
- Revi isot ruukkupinaatinlehdet pariin kolmeen osaan, käytä pienet kokonaisina ja silppua joukkoon myös varsien yläosia.
- Viipaloi herkkusienet.
- Lado ainekset kerroksittain salaattikulhoon, säästä pinnalle pekoninpaloja ja mantelilastuja.
- Sekoita kastikkeet ainekset hyvin sekoittaen tai ravistaen.
- Kaada kastike päälle ja nostele aineksia hiukan, että kastike valuu väleihin.
Hiilijalanjälki / annos
							1.04							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 418 kcal
- C-vitamiini 36.2 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 114.5 mg
- Natrium 568.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Sokerit 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.8 g
- Proteiini 12.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
- Rasva 39.3 g
Pääraaka-aineet
- 
								200 gPinaatti
- 
								165 gHerkkusieni
- 
								140 gPekoni, rasvainen
- 
								20 gManteli
- 
								4 dlLehtiselleri
- 
								100 gRaejuusto, rasvaa 1,5 %
- 
								1 dlRypsiöljy
- 
								2 rklSinappi
- 
								1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
- 
								2 rklViinietikka
- 
								1/6 dlSitruunamehu