Valmistusohje

valmis torttupohja
n. 1/2 l pakastemarjoja tai säilykehedelmiä
1 l vaniljajäätelöä
muutama pipari
6 munanvalkuaista
4-5 rkl sokeria

  1. Kuumenna uuni 250°C:seen.
  2. Nosta kakkupohja uuninkestävälle vadille.
  3. Levitä marjat tai valutetut paloitellut hedelmät kakkupohjalle.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  5. Lisää sokeri joukkoon.
  6. Paloittele jäätelö ja lado keoksi marjojen päälle.
  7. Murskaa pipareita jäätelön joukkoon.
  8. Peitä kakku huolellisesti vaahdolla.
  9. Nosta kakku kuumaan uuniin ja anna ruskistua noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin kellanruskean värin.

    Tarjoa uunijäätelö välittömästi.

Ainesosat

  • 135 g
    Torttupohja, sokeriton
  • 5 dl
    Marja, keskiarvo
  • 10 dl
    Jäätelö, kermajäätelö
  • 237 g
    Kananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
  • 4 1/2 rkl
    Sokeri
  • 5 kpl
    Keksi, piparkakku, teollinen

Reseptin ravintosisältö

Energia 274 kcal/annos
  • Rasva 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Sokerit 21.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 122.6 mg
  • Kalsium 108.7 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 15.7 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu