Valmistusohje

valmis torttupohja
n. 1/2 l pakastemarjoja tai säilykehedelmiä
1 l vaniljajäätelöä
muutama pipari
6 munanvalkuaista
4-5 rkl sokeria

  1. Kuumenna uuni 250°C:seen.
  2. Nosta kakkupohja uuninkestävälle vadille.
  3. Levitä marjat tai valutetut paloitellut hedelmät kakkupohjalle.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  5. Lisää sokeri joukkoon.
  6. Paloittele jäätelö ja lado keoksi marjojen päälle.
  7. Murskaa pipareita jäätelön joukkoon.
  8. Peitä kakku huolellisesti vaahdolla.
  9. Nosta kakku kuumaan uuniin ja anna ruskistua noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin kellanruskean värin.

    Tarjoa uunijäätelö välittömästi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 274 kcal/annos
  • C-vitamiini 15.7 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 108.7 mg
  • Natrium 122.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 21.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
  • Rasva 14.6 g
Jaa sivu