Avainsanat:

Valmistusohje

valmista porkkala 1-3 päivää etukäteen

Valmista porkkala keittämällä 
4 isoa porkkanaa
11 litra keitinvettä
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
Marinadi
1-2 tl nestemäistä savua
2-3 tl rypsiöljyä
2 tl riisi-, valko- tai omenaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria

  1. Pese ja kuori porkkanat.
  2. Siivuta porkkanat juustohöylän tai veitsen avulla ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kiehauta vesi ja mausta se sokerilla ja suolalla. Käännä levy pois päältä.
  4. Nosta porkkanasiivut kattilaan, sulje kansi. Anna porkkalan tekeytyä 10-15min. Tarkista koostumus maistamalla.
  5. Valuta porkkanat keitinvedestä ja lado viipaleet puhtaaseen lasipurkkiin.
  6. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi porkkanoiden päälle.
  7. Sulje purkki ja pyörittele purkkia hellästi, jotta marinadi levittyy tasaisesti.
  8. Anna tekeytyä jääkaapissa noin kolme päivää. Purkkia kannattaa käännellä kerran päivässä, jotta porkkalat maustuvat tasaisesti

Valmista porkkala uunissa
4 isoa porkkanaa
3 rkl karkeaa merisuolaa
2-3 norilevä-arkkia
Lisäksi tarvitset puhtaan lasipurkin (noin 5 dl)
Marinointiin
1-2 tl nestemäistä savua
2-3 tl rypsiöljyä
2 tl riisi-, valko- tai omenaviinietikkaa

  1. Pese porkkanat hyvin ja pyörittele kosteina karkeassa merisuolassa, jotta porkkanat saavat suolahunnun ympärilleen.
  2. Kieritä jokaisen porkkanan ympärille puolikas norilevä ja asettele porkkanakääreet tiiviisti vierekkäin leivinpaperilla vuorattuun kannelliseen uunivuokaan. Jos et omista kannellista uunivuokaa, lado porkkanat uunipellille ja peitä tiiviisti leivinpaperilla.Tärkeää on, että porkkanat eivät pääse kuivahtamaan, joten kääreen tulee olla tiivis.
  3. Anna porkkanoiden kypsyä uunissa 200 asteessa noin 1-1,5 tuntia.
  4. Anna porkkanoiden jäähtyä hetki ja viipaloi ne juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
  5. Lado viipaleet puhtaaseen lasipurkkiin.
  6. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi porkkanoiden päälle.
  7. Sulje purkki ja pyörittele purkkia hellästi, jotta marinadi levittyy tasaisesti.
  8. Anna tekeytyä jääkaapissa noin kolme päivää. Purkkia kannattaa käännellä kerran päivässä, jotta porkkalat maustuvat tasaisesti

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*