-
Avainsanat:
Valmistusohje
15 min, 1,5 h uunissa, 3 päivää etukäteen
Ainekset
4 isoa porkkanaa
3 rkl karkeaa merisuolaa
2-3 norilevä-arkkia
Lisäksi tarvitset puhtaan lasipurkin (noin 5 dl)
Marinointiin
1-2 tl nestemäistä savua
2-3 tl rypsiöljyä
2 tl riisi-, valko- tai omenaviinietikkaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese porkkanat hyvin ja pyörittele kosteina karkeassa merisuolassa, jotta porkkanat saavat suolahunnun ympärilleen.
Levitä reilu pätkä foliota uunivuoalle, tai mikäli omistat kannellisen univuoan, leivinpaperi käy myös. Laita jokaisen porkkanan ympärille puolikas norilevä ja asettele porkkanakääreet tiiviisti vierekkäin uunivuoalle folion päälle ja peitä porkkanat foliolla. Mikäli käytät leivinpaperia, tee leivinpaperista kiinteä käärö ja laita kansi uunivuoan päälle. Tärkeää on, että porkkanat eivät pääse kuivahtamaan, joten kääreen tulee olla tiivis. Anna porkkanoiden kypsyä uunissa noin 1-1,5 tuntia.
Anna porkkanoiden jäähtyä hetki ja viipaloi ne kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai terävällä veitsellä. Lado puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada marinadi porkkanoiden päälle. Sulje purkki ja pyörittele purkkia hellästi, jotta marinadi levittyy tasaisesti. Anna tekeytyä jääkaapissa noin kolme päivää. Purkkia kannattaa käännellä kerran päivässä, jotta porkkalat maustuvat tasaisesti.