Porkkana-linssicurry

Herkullinen kasviscurry tuo makua arkeen edullisesti ja ravintorikkaasti, kun se valmistetaan kuivatuista punaisista linsseistä.

G
4 annosta

Valmistusohje

2 dl punaisia linssejä
2 rkl öljyä
½–1 rkl voimakasta currya
1 tl juustokuminaa
1–2 tl hienonnettua korianteria
2 isoa porkkanaa
½ kukkakaalia
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
½ kasvisliemikuutiota
5–6 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
pari oksaa tuoretta korianteria

  1. Kuori ja lohko porkkanat. Paloittele kukkakaali. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
  2. Lämmitä curry ja juustokumina öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
  3. Lisää porkkanalohkot ja kuullota hetki.
  4. Lisää 4 dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio sekä huuhdotut linssit.
  5. Hauduta 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa kukkakaalilohkot.
  6. isää soijakastiketta ja tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Koristele korianterilla.
  7. Tarjoa täysjyväriisin tai perunoiden kanssa.
Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 242 kcal/annos
  • Rasva 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 13.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.4 g
  • Sokerit 5.6 g
  • Kuitu, kokonais- 6.3 g
  • Natrium 562.2 mg
  • Kalsium 80.6 mg
  • Rauta 5.1 mg
  • C-vitamiini 82.4 mg