Valmistusohje

1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia

  1. Keitä porkkanat paloiteltuna vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Keitä riisi samoin kypsäksi.
  3. Soseuta porkkanat.
  4. Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
  5. Mausta suolalla ja siirapilla.
  6. Kaada massa voideltuun vuokaan.
  7. Kypsennä noin tunnin ajan 200°C:ssa.
    .

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 159 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 423.4 mg
  • Kalsium 55.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 10.8 mg