Ainesosat

  • 1 rkl
    Siirappi
  • 1000 g
    Porkkana
  • 2 dl
    Riisi puuroutuva
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 159 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.8 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 55.2 mg
  • Natrium 423.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.5 g

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia

  1. Keitä porkkanat paloiteltuna vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Keitä riisi samoin kypsäksi.
  3. Soseuta porkkanat.
  4. Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
  5. Mausta suolalla ja siirapilla.
  6. Kaada massa voideltuun vuokaan.
  7. Kypsennä noin tunnin ajan 200°C:ssa.
    .
Jaa sivu