Porkkanalaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/09a1bd11-8bde-4bf7-81d0-e2a1e3d9dc6f.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Joulu
- Kasvisruoat
- Perinneruoat
Valmistusohje
1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
- Keitä porkkanat paloiteltuna vähässä vedessä kypsiksi.
- Keitä riisi samoin kypsäksi.
- Soseuta porkkanat.
- Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
- Mausta suolalla ja siirapilla.
- Kaada massa voideltuun vuokaan.
- Kypsennä noin tunnin ajan 200°C:ssa.
.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
159
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40 g
- Sokerit 11.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 423.4 mg
- Kalsium 55.2 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 10.8 mg
Ainesosat
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlRiisi puuroutuva
-
1000 gPorkkana
-
1 rklSiirappi
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus