Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 30 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 7.5 dl
    Valkoviini, kuiva
  • 1 dl
    Viina, kirkas, vodka, gini

Reseptin ravintosisältö

Energia 223 kcal/annos
  • C-vitamiini 1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 28.8 mg
  • Natrium 11.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 11.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Valmistusohje

vettä
kanelitanko
2 palaa inkivääriä
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sokeria
1 pullo valkoviiniä
1 dl kirkasta viinaa

  1. Keitä vettä ja mausteita kattilassa muutama minuutin ajan.
  2. Siivilöi mausteliemi uuteen kattilaan.
  3. Lisää viini ja viina kattilaan.
  4. Kuumenna hitaasti, mutta älä anna kiehua.

    Tarjoa manteleiden ja rusinoiden kera.
Jaa sivu