Punajuuripasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4253.jpg
Punajuuripasta
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Syksy
Valmistusohje
4 kokonaista punajuurta
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 dl kuohukermaa
1 tl kuivattua basilikaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
½ dl hasselpähkinärouhetta
400 g tagliatellepastaa
Lisäksi
100 g feta- tai sinihomejuustoa
murennettuna
rucolaa
- Kuori ja raasta punajuuret.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Lisää punajuuriraaste ja valkosipulinkynnet ja paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää.
- Lisää kerma ja mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä vielä hetken aikaa.
- Lisää lopuksi pähkinärouhe.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
- Annostele pastaa lautaselle, laita punajuurikastiketta pastan päälle tai sekoita joukkoon.
- Murustele päälle juustoa ja tarjoa lisänä rucolaa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.83 kg CO2 ekv
- Energia 679 kcal/annos
- Rasva 38.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 16.2 g
- Proteiini 17.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 70.3 g
- Sokerit 13.1 g
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Natrium 1190.2 mg
- Kalsium 215.3 mg
- Rauta 4.1 mg
- C-vitamiini 9.7 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gRucola
-
100 gJuusto, fetajuusto, vuohenmaito, öljyssä
-
2 rklBalsamiviinietikka
-
400 gPasta, tuorepasta, kananmunaa
-
27.5 gPähkinä, hasselpähkinä
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklHunaja
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
2 rklRypsiöljy
-
8 gValkosipuli
-
320 gPunajuuri