Valmistusohje

4 kokonaista punajuurta
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 dl kuohukermaa
1 tl kuivattua basilikaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
½ dl hasselpähkinärouhetta
400 g tagliatellepastaa

lisäksi:
100 g feta- tai sinihomejuustoa 
murennettuna
rucolaa

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa.
  4. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulinkynnet ja paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää.
  5. Lisää kerma ja mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä vielä hetken aikaa.
  6. Lisää lopuksi pähkinärouhe.
  7. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
  8. Annostele pastaa lautaselle, laita punajuurikastiketta pastan päälle tai sekoita joukkoon.
  9. Murustele päälle juustoa ja tarjoa lisänä rucolaa.

Ainesosat

  • 320 g
    Punajuuri
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 27.5 g
    Pähkinä, hasselpähkinä
  • 400 g
    Pasta, tuorepasta, kananmunaa
  • 2 rkl
    Balsamiviinietikka
  • 100 g
    Juusto, fetajuusto, vuohenmaito, öljyssä
  • 20 g
    Rucola

Reseptin ravintosisältö

Energia 679 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.7 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • Kalsium 215.3 mg
  • Natrium 1190.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 13.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 70.3 g
  • Proteiini 17.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 16.2 g
  • Rasva 38.6 g
Jaa sivu