Punakaali-papusalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_0803.jpg
Punakaali-papusalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
¼ punakaali
½-1 tl suolaa
200 g vihreitä papuja
1-2 kevätsipulia
Kastike:
1 valkosipulin kynsi
3 rkl balsamicoa tai muuta viinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½-1 tl kuivattua chiliä
2 nektariinia/persikkaa
2 rkl tuoretta basilika
mustapippuria
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja aseta lävikköön.
- Ripottele päälle suolaa, sekoita kevyesti ja anna tekeytyä n. 20 minuuttia, niin että kaalista irtoaa nestettä. Sekoita välillä.
- Keitä vihreitä papuja kiehuvassa vedessä muutama minuutti.
- Valuta ja huuhtele pavut kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
- Valmista kastike sekoittamalla keskenään murskattu valkosipulin kynsi, balsamico ja oliiviöljy.
- Mausta chilillä ja ripauksella suolaa.
- Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja sekoita kaalin ja vihreiden papujen kanssa.
- Sekoita joukkoon kastike.
- Asettele salaatti tarjoiluastialle ja mausta tuoreella basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.43 kg CO2 ekv
- Energia 118 kcal/annos
- Rasva 7.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.9 g
- Sokerit 7.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Natrium 602.9 mg
- Kalsium 56.8 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 77.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplPersikka/nektariini, kuorittu, kivetön
-
500 gPunakaali
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gPapu, vihreä
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
3.5 gValkosipuli
-
3 rklViinietikka
-
3 rklOliiviöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMausteet, chilijauhetta
-
2 rklBasilika, tuore
-
1/4 tlMustapippuri