Valmistusohje

¼ punakaali
½-1 tl suolaa
200 g vihreitä papuja
1-2 kevätsipulia

Kastike:
1 valkosipulin kynsi
3 rkl balsamicoa tai muuta viinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½-1 tl kuivattua chiliä

2 nektariinia/persikkaa
2 rkl tuoretta basilika
mustapippuria

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja aseta lävikköön.
  2. Ripottele päälle suolaa, sekoita kevyesti ja anna tekeytyä n. 20 minuuttia, niin että kaalista irtoaa nestettä. Sekoita välillä.
  3. Ryöppää vihreitä papuja kiehuvassa vedessä muutama minuutti.
  4. Valuta ja huuhtele pavut kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
  5. Valmista kastike sekoittamalla keskenään murskattu valkosipulin kynsi, balsamico ja oliiviöljy.
  6. Mausta chilillä ja ripauksella suolaa.
  7. Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja sekoita kaalin ja vihreiden papujen kanssa.
  8. Sekoita joukkoon kastike.
  9. Asettele salaatti tarjoiluastialle ja mausta tuoreella basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Ainesosat

  • 500 g
    Punakaali
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 200 g
    Papu, vihreä
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 3 rkl
    Viinietikka
  • 3 rkl
    Oliiviöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 2 kpl
    Persikka/nektariini, kuorittu, kivetön
  • 2 rkl
    Basilika, tuore
  • 1/4 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 118 kcal/annos
  • Rasva 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.9 g
  • Sokerit 7.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 602.9 mg
  • Kalsium 56.8 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 77.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu