Ainesosat

  • 1000 g
    Puolukka
  • 1300 g
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 900 g
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 1155 kcal/annos
  • C-vitamiini 31.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 70.4 mg
  • Natrium 4.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 12.1 g
  • Sokerit 271.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 301.5 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.6 g

Valmistusohje

1 kg (2 l) puolukoita
2 l paloiteltuja omenoita
2 dl vettä
750 g-1 kg (9-12 dl) sokeria

  1. Keitä puhdistettuja puolukoita ja kuorittuja, paloiteltuja omenoita vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia.
  3. Laita hillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet välittömästi.
Jaa sivu