Puolukkatorttu

Mehevä puolukkapiirakka saa makua piparkakkumausteesta ja rapsakkaa rakennetta kauraisesta murupinnasta. Syksyisen mausteinen herkku maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

12 annosta

Valmistusohje

Täyte
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria

Taikina
2 1/2 dl piimää
½ dl öljyä
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta

Pinnalle
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia

  1. Kiehauta marjat ja hillo-marmeladisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri.
  3. Sekoita mauste ja sooda jauhoon.
  4. Lisää jauho piimäseokseen, sekoita.
  5. Kaada taikina pyöreään, suurehkoon piirakkavuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.
  6. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi ja ripottele paistoksen pinnalle.
  7. Paista uunissa 200°C:ssa noin 25–30 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.22 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 286 kcal
  • Rasva 8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 48.5 g
  • Sokerit 27.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 135.9 mg
  • Kalsium 42.2 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg