Keväinen raastekeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
puolikas purjo
1 porkkana
puolikas palsternakka
puolikas selleri
1 valkosipulin kynsi
1 l lihalientä 
0,5 dl tomaattisosetta
1 maustemitallinen valkopippuria
1 tl kuivattua kirveliä 
Pinnalle
persiljaa

  1. Pese ja kuori kasvikset. Hienonna sipulit, viipaloi purjo ja raasta juurekset.
  2. Kuumenna lihaliemi ja lisää raastetut kasvikset kattilaan.
  3. Lisää tomaattisose ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia.
  4. Ripottele pinnalle persiljaa.

 Vinkki! Keittoa voi maustaa esim. chilillä tai maustekastikkeella.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.55 kg CO2 ekv
  • Energia 93 kcal/annos
  • Rasva 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 512.7 mg
  • Kalsium 78.4 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 35.7 mg