Raparperi-mansikkavaahto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/05/Martat_kesalehti_vohvelit_vaaka.jpg
		
		Raparperi-mansikkavaahto
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Marjat
Valmistusohje
300 g raparperia
1 dl vettä
noin 1 dl hillosokeria
5 dl mansikoita (250 g)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa (250 g)
- Pilko raparperit ja laita kattilaan. Lisää vesi ja keitä raparperit pehmeiksi.
- Lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä seos.
- Paloittele mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Hiilijalanjälki / annos
							0.5							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 350 kcal
- Rasva 17.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
- Proteiini 7.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 36.4 g
- Sokerit 36.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 83.4 mg
- Kalsium 179.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 42.2 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
- 
								250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
- 
								0.84 cupKerma, valio vaahtoutuva mansikka-/suklaakerma, laktoositon
- 
								100 gVesi, vesijohtovesi
- 
								300 gRaparperi
- 
								250 gMansikka
- 
								85 gSokeri