Riisipuuro 10:lle

G
10 annosta

Valmistusohje

10 hengen annos
6 dl vettä
4 dl puuroutuvaa riisiä
2 l maitoa
n. 1 tl suolaa

1. Mittaa vesi ja riisit kattilaan.
2. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
3. Lisää maito ja sekoita kunnes puuro sakenee.
4. Anna puuron hautua noin 40 minuuttia. Sekoita välillä.
5. Lisää suola ja tarkista maku.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
  • Energia 218 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.1 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 267.3 mg
  • Natrium 327.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38 g
  • Proteiini 9.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 4.1 g