Valmistusohje

100 g voita tai margariinia
2 rkl piparkakkumaustetta TAI
1 rkl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa ja 1 tl maustepippuria
1 dl siirappia
1 muna
1 ½ dl sokeria
4–5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  1. Sulata rasva.
  2. Sekoita joukkoon piparkakkumauste, siirappi, muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  4. Kaaviloi taikina melko ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja.
  5. Paista 200°C:ssa 8-10 minuuttia.

Ainesosat

  • 100 g
    Voi
  • 2 rkl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 dl
    Siirappi
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 1/2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1 1/2 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 49 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 16.2 mg
  • Natrium 22.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 1.6 g
Jaa sivu