Valmistusohje

100 g voita tai margariinia
2 rkl piparkakkumaustetta TAI
1 rkl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa ja 1 tl maustepippuria
1 dl siirappia
1 muna
1 ½ dl sokeria
4–5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  1. Sulata rasva.
  2. Sekoita joukkoon piparkakkumauste, siirappi, muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  4. Kaaviloi taikina melko ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja.
  5. Paista 200°C:ssa 8-10 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 49 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 1.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
  • Sokerit 4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 22.3 mg
  • Kalsium 16.2 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 0 mg
Jaa sivu