Ruisrieskat

4 annosta

Valmistusohje

3 dl piimää
0,5 dl rypsiöljyä
1 mm suolaa
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
0,25 dl hampunsiemeniä tai
pellavansiemeniä
0,5 tl soodaa

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele leivinpaperin päälle pyöreiksi rieskoiksi.
  3. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Energia 339 kcal/annos
  • Rasva 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 9.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.7 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Kuitu, kokonais- 6.7 g
  • Natrium 244.9 mg
  • Kalsium 119.4 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg