Ainesosat

  • 1 dl
    Riisi-kauraseos
  • 400 g
    Silakka, savustettu, itämeri
  • 1 1/2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 6 rkl
    Tilli, tuore
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 4 tl
    Seesaminsiemen, kuorineen
  • 500 g
    Ruis-vehnä-perunataikina

Reseptin ravintosisältö

Energia 402 kcal/annos
  • C-vitamiini 4 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 56.8 mg
  • Natrium 705.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.4 g
  • Proteiini 16.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Rasva 20.9 g

Valmistusohje

1 pkt (500g) pakasteruistaikinalevyä

Täyte:
1 dl kaura-riisiä
400 g savusilakoita
1 muna
tillisilppua
ripaus suolaa ja valkopippuria

voiteluun: munaa
pinnalle: seesaminsiemeniä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Perkaa silakat.
  2. Sekoita jäähtynyt riisi ja täytteen muut aineet keskenään. Tarkista maku.
  3. Kauli sulaneet taikinalevyt melko ohuiksi niin, että jokaisesta levystä tulee neljä neliötä.
  4. Levitä jokaisen neliön keskelle täytettä. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Ummista reunat haarukalla tai sormin painellen.
  5. Voitele kevyesti vatkatulla munalla, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista uunissa 200°C:ssa  noin 15 minuuttia.
Jaa sivu