Rukiiset kalakolmiot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rukiiset_kalakolmiotnetti.jpg
Rukiiset kalakolmiot
-
Avainsanat:
- Kala
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
1 pkt (500g) pakasteruistaikinalevyä
Täyte:
1 dl kaura-riisiä
400 g savusilakoita
1 muna
tillisilppua
ripaus suolaa ja valkopippuria
voiteluun: munaa
pinnalle: seesaminsiemeniä
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Perkaa silakat.
- Sekoita jäähtynyt riisi ja täytteen muut aineet keskenään. Tarkista maku.
- Kauli sulaneet taikinalevyt melko ohuiksi niin, että jokaisesta levystä tulee neljä neliötä.
- Levitä jokaisen neliön keskelle täytettä. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Ummista reunat haarukalla tai sormin painellen.
- Voitele kevyesti vatkatulla munalla, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista uunissa 200°C:ssa noin 15 minuuttia.
0.65 kg CO2 ekv
- Energia 402 kcal/annos
- Rasva 20.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
- Proteiini 16.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.4 g
- Sokerit 1 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 705.5 mg
- Kalsium 56.8 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 4 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gRuis-vehnä-perunataikina
-
4 tlSeesaminsiemen, kuorineen
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
6 rklTilli, tuore
-
1 1/2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
400 gSilakka, savustettu, itämeri
-
1 dlRiisi-kauraseos