Valmistusohje

1 dl kvinoaa
100 g babypinaattia tai valitsemaasi salaattisekoitusta
125 g kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen porkkana
1 dl säilyke- tai pakastemaissia
1 dl tuore- tai pakasteherneitä
Puolikas punakaali (pieni)
(Marinoitua tofua tai mozzarellaa)

Kastike
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 limen mehu

  1. Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä sivuun jäähtymään.
  2. Pilko kirsikkatomaatit, porkkana ja punakaali viipaleiksi tai suikaleiksi. Jos käytät pakastemaissia tai -herneitä, sulata ne mikrossa.
  3. Lisää laakean astian pohjalle kvinoa ja babypinaatti. Lado päälle sateenkaaren värien mukaisesti tomaatit, porkkana, maissi, herne ja punakaali.
  4. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Siirrä pieneen kulhoon tai kannuun ja tarjoile salaatin kanssa.
  5. Jos haluat salaatista astetta ruokaisamman, voit tarjota sen kuutioidun tofun tai mozzarellan kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 16 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.7 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 10.4 mg
  • Kalsium 140.7 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 51.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*