Ruokaisa sateenkaarisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_salaatit_vaaka_H.jpg
Valmistusohje
1 dl kvinoaa
100 g babypinaattia tai valitsemaasi salaattisekoitusta
125 g kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen porkkana
1 dl säilyke- tai pakastemaissia
1 dl tuore- tai pakasteherneitä
Puolikas punakaali (pieni)
(Marinoitua tofua tai mozzarellaa)
Kastike
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 limen mehu
- Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä sivuun jäähtymään.
- Pilko kirsikkatomaatit, porkkana ja punakaali viipaleiksi tai suikaleiksi. Jos käytät pakastemaissia tai -herneitä, sulata ne mikrossa.
- Lisää laakean astian pohjalle kvinoa ja babypinaatti. Lado päälle sateenkaaren värien mukaisesti tomaatit, porkkana, maissi, herne ja punakaali.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Siirrä pieneen kulhoon tai kannuun ja tarjoile salaatin kanssa.
- Jos haluat salaatista astetta ruokaisamman, voit tarjota sen kuutioidun tofun tai mozzarellan kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 16 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Proteiini 5.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.7 g
- Sokerit 4.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 10.4 mg
- Kalsium 140.7 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 51.3 mg
Ainesosat
-
1 kplLimetit
-
1 rklEtikka, siideri
-
4 rklOliiviöljy
-
100 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
100 gPunakaali
-
80 gHerne
-
80 gMaissi, jyvät
-
1 kplPorkkana
-
125 gTomaatti
-
100 gPinaatti
-
100 gKvinoa, keitetty