Salaattikupit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/salaattikupit_h-1-rotated.jpg
Salaattikupit
Nämä ihastuttavat salaattikupit syntyvät loppukesän sadosta, mutta voit käyttää myös varasto-omenoita sekä pakastemarjoja ja -herneitä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Salaatit
- Välipalat
Valmistusohje
pieni keräsalaatti
1–2 omenaa
1 dl valko- tai punaherukoita
n. 20 palkoa herneitä (tai 100 g pakasteherneitä)
puolikas ruukku tilliä
100 g raejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
- Irrottele salaatinlehdet. Huuhtele ne ja taputtele kuiviksi.
- Kuori omenat halutessasi tai pese ne. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Voit myös kuoria sen halutessasi. Irrottele herukat tertuista ja poista mahdolliset roskat. Jos käytät pakasteherukoita, sulata ne jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
- Irrottele herneet paloista. Jos käytät pakasteherneitä, kiehauta vettä kattilassa ja keitä herneitä pari minuuttia, valuta ja jäähdytä kylmän, juoksevan veden alla.
- Irrottele tillistä tupsut ja silppua.
- Sekoita kulhossa omenakuutiot, herukat, herneet, raejuusto ja tilli (säästä hieman koristeluun). Nostele jokaiselle salaatinlehdelle noin kaksi ruokalusikallista täytettä. Koristele lopulla tillillä.
Testattu Marttakeittiössä
0.53 kg CO2 ekv
- Energia 60 kcal/annos
- Rasva 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.9 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 83.7 mg
- Kalsium 43.7 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 14.6 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
100 gRaejuusto, rasvaa 2-5 %
-
20 gTilli, tuore
-
100 gHerne
-
50 gPunaherukka
-
100 gSalaatti, vihreä