Salaattikupit

Nämä ihastuttavat salaattikupit syntyvät loppukesän sadosta, mutta voit käyttää myös varasto-omenoita sekä pakastemarjoja ja -herneitä.

G
4 annosta

Valmistusohje

pieni keräsalaatti
1–2 omenaa
1 dl valko- tai punaherukoita
n. 20 palkoa herneitä (tai 100 g pakasteherneitä)
puolikas ruukku tilliä
100 g raejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu

  1. Irrottele salaatinlehdet. Huuhtele ne ja taputtele kuiviksi.
  2. Kuori omenat halutessasi tai pese ne. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Voit myös kuoria sen halutessasi. Irrottele herukat tertuista ja poista mahdolliset roskat. Jos käytät pakasteherukoita, sulata ne jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
  3. Irrottele herneet paloista. Jos käytät pakasteherneitä, kiehauta vettä kattilassa ja keitä herneitä pari minuuttia, valuta ja jäähdytä kylmän, juoksevan veden alla.
  4. Irrottele tillistä tupsut ja silppua.
  5. Sekoita kulhossa omenakuutiot, herukat, herneet, raejuusto ja tilli (säästä hieman koristeluun). Nostele jokaiselle salaatinlehdelle noin kaksi ruokalusikallista täytettä. Koristele lopulla tillillä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
  • Energia 60 kcal/annos
  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.9 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 83.7 mg
  • Kalsium 43.7 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 14.6 mg