Saunapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4223.jpg
Saunapiirakka
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
¾ dl juoksevaa margariinia
1 dl piimää
tai valmispiirakkapohja
täyte:
400 g makkaraa tai broilerisuikaleita
pala purjoa renkaina
1 punainen paprika suikaleina
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen
päälle:
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
tuoretta tai kuivattua basilikaa
- Valmista ensin täyte. Kuumenna öljy pannussa ja paista paloitellut makkarat tai broilerisuikaleet. Vähennä lämpöä ja lisää purjo, paprika sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki, lisää vielä kuivat mausteet. Kääntele ja siirrä pannu sivuun.
- Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet. Lisää rasva ja piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina piirakkavuokaan. Kaada täyte pohjan päälle ja mausta basilikalla.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon kermaviili sekä juustoraaste ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos piirakan päälle.
- Paista 200°C:ssa 25–30 minuuttia uunin keskitasolla.
- Jotkin juustolaadut voivat muuttua paistettaessa ruskehtaviksi, mikä ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen.
0.37 kg CO2 ekv
- Energia 196 kcal/annos
- Rasva 10.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 12.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 305.2 mg
- Kalsium 76.3 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 27 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlBasilika, kuivattu
-
40 gJuusto, puolikova juusto, rasvaa 25-35 %, lappi/småland/billinge/rustholli
-
200 gKermaviili, rasvaa 10-12%
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 rklRypsiöljy
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlPaprika
-
7 gValkosipuli
-
170 gPaprika, punainen
-
50 gPurjo
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
1 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
3/4 dlKasviöljyvalmiste, juokseva, 82%, flora culinesse
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlRuokasooda
-
1/2 dlKaurahiutale
-
1 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea