Valmistusohje

Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
¾ dl juoksevaa margariinia
1 dl piimää

tai valmispiirakkapohja

täyte:
400 g makkaraa tai broilerisuikaleita
pala purjoa renkaina
1 punainen paprika suikaleina
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen

päälle:
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
tuoretta tai kuivattua basilikaa

  1. Valmista ensin täyte. Kuumenna öljy pannussa ja paista paloitellut makkarat tai broilerisuikaleet. Vähennä lämpöä ja lisää purjo, paprika sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki, lisää vielä kuivat mausteet. Kääntele ja siirrä pannu sivuun.
  2. Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet. Lisää rasva ja piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Taputtele taikina piirakkavuokaan. Kaada täyte pohjan päälle ja mausta basilikalla.
  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon kermaviili sekä juustoraaste ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos piirakan päälle.
  5. Paista 200°C:ssa 25–30 minuuttia uunin keskitasolla.
  • Jotkin juustolaadut voivat muuttua paistettaessa ruskehtaviksi, mikä ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen.

Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1/2 dl
    Kaurahiutale
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3/4 dl
    Kasviöljyvalmiste, juokseva, 82%, flora culinesse
  • 1 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 400 g
    Broileri, rintafilee, nahaton
  • 50 g
    Purjo
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 tl
    Paprika
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 200 g
    Kermaviili, rasvaa 10-12%
  • 40 g
    Juusto, puolikova juusto, rasvaa 25-35 %, lappi/småland/billinge/rustholli
  • 2 tl
    Basilika, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 196 kcal/annos
  • C-vitamiini 27 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 76.3 mg
  • Natrium 305.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Proteiini 12.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 10.9 g
Jaa sivu