Saunapiirakka

12 annosta

Valmistusohje

Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
¾ dl juoksevaa margariinia
1 dl piimää

tai valmispiirakkapohja

täyte:
400 g makkaraa tai broilerisuikaleita
pala purjoa renkaina
1 punainen paprika suikaleina
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen

päälle:
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
tuoretta tai kuivattua basilikaa

  1. Valmista ensin täyte. Kuumenna öljy pannussa ja paista paloitellut makkarat tai broilerisuikaleet. Vähennä lämpöä ja lisää purjo, paprika sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki, lisää vielä kuivat mausteet. Kääntele ja siirrä pannu sivuun.
  2. Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet. Lisää rasva ja piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Taputtele taikina piirakkavuokaan. Kaada täyte pohjan päälle ja mausta basilikalla.
  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon kermaviili sekä juustoraaste ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos piirakan päälle.
  5. Paista 200°C:ssa 25–30 minuuttia uunin keskitasolla.
  • Jotkin juustolaadut voivat muuttua paistettaessa ruskehtaviksi, mikä ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen.
Hiilijalanjälki
0.37 kg CO2 ekv
  • Energia 196 kcal/annos
  • Rasva 10.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 12.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 305.2 mg
  • Kalsium 76.3 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 27 mg