Savukala-rieskarullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/savukalarieskatMartat1123935_H.jpg
Valmistusohje
4 rullattavaa rieskaa
200 g tillituorejuustoa
4 isoa friseesalaatin lehteä
noin 200 g savukalaa (esim. ahventa, muikkuja tai särkikalasäilykettä)
0,5 dl tillisilppua
- Sivele tuorejuustoa rieskoille ja levitä päälle savukalaa tai valutetut säilykesavukalat ja tillisilppu. Lisää salaatinlehti jokaisen rieskan sisään.
- Kääri rieskat rulliksi ja pakkaa muovikelmuun tai folioon. Anna vetäytyä seuraavaan päivään. Poista muovi tai folio ja leikkaa rullat muutamaan osaan ennen tarjoamista.
Vinkki! Valmista rullat juhlapöytään. Jos joukossa on kasvissyöjiä voit tehdä osan täytteestä korvaten kalan esimerkiksi nyhtökauralla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
326
kcal/annos
- C-vitamiini 5.3 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 129.4 mg
- Natrium 333.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
- Proteiini 13.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.2 g
- Rasva 20.4 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
4 kplSekaleipä, rieska, kevytmaito, vehnä-, ruisjauho
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
4 lehtiä ulompiSalaatti, vihreä
-
200 gSärki
-
6 rklTilli, tuore