Savukalaohukaiset

4 annosta

Valmistusohje

2 munaa
6 dl maitoa
1,5 dl perunamuusijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
0,5 tl suolaa
150 g savukalaa

Paistamiseen: öljyä

Vatkaa munat ja maito. Lisää keskenään sekoitetut muusijauhe ja vehnäjauhot. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Lisää joukkoon juokseva margariini ja suola.

Kuumenna pannussa rasva. Kaada taikinaa pannulle ja lisää kullekin ohukaiselle muutama savukalan pala, kun taikina on hyytymätön. (Kalan voi myös pilkkoa pieneksi ja sekoittaa taikinan joukkoon.) Paista ohukaiset molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

Nauti lämpimänä esimerkiksi salaatin kera.

  • Energia 248 kcal/annos
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 43.4 mg
  • Natrium 746.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
  • Proteiini 16.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 15.8 g