Ainesosat

  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 tl
    Rosmariini, kuivattu
  • 800 g
    Papu, valkoinen, keitetty
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 8 dl
    Lihaliemi, laimennettu
  • 200 g
    Siankinkku, rasvoineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 486 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.2 mg
  • Rauta 9 mg
  • Kalsium 219.2 mg
  • Natrium 1066.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 18 g
  • Sokerit 10.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 88 g
  • Proteiini 31.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 17.1 g

Valmistusohje

200 g savukinkkua
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl rosmariinia
800 g ruskeita tai valkoisia säilykepapuja
noin 400 g tomaattimurskaa
8 dl lihalientä

  1. Kuutioi savukinkku. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kinkku, porkkanaraaste ja rosmariini ja anna hautua muutama minuutti.
  3. Huuhtele säilykepavut ja lisää tomaattimurskan ja lihaliemen kanssa keittoon.
  4. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Jaa sivu