Valmistusohje

3 dl esikäsiteltyjä, silputtuja lampaankääpiä tai muita mietoja sieniä
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
1 rkl hienonnettua tiliä tai ruohosipulia
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria

  1. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa.
  3. Kypsennä ohukaispannussa miedossa lämmössä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Tarjoa pihvien kanssa esim. maustettua kermaviiliä ja keitettyjä perunoita.

    Vinkki:Luonnonsienien tilalla voi hyvin käyttää viljeltyjä sieniä, esim. 200 g herkkusieniä. Sienet on hyvä kypsentää pannulla ennen kasvisten joukkoon laittamista.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 121 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 331.3 mg
  • Kalsium 33.2 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 13.2 mg