Sieni-kasvispihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni-kasvispihvit.jpg
Sieni-kasvispihvit
Valmistusohje
3 dl esikäsiteltyjä, silputtuja ja paistettuja lampaankääpiä tai muita mietoja sieniä
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
1 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
- Raasta porkkana ja kesäkurpitsa.
- Sekoita kaikki aineet kulhossa. Anna jauhojen turvota hetki.
- Kypsennä ohukaispannussa miedossa lämmössä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Tarjoa pihvien kanssa esim. maustettua kermaviiliä ja keitettyjä perunoita.
Testattu MarttakeittiössäVinkki:Luonnonsienien tilalla voi hyvin käyttää viljeltyjä sieniä, esim. 200 g herkkusieniä. Sienet on hyvä kypsentää pannulla ennen kasvisten joukkoon laittamista.
0.36 kg CO2 ekv
- Energia 121 kcal/annos
- Rasva 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 6.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 331.3 mg
- Kalsium 33.2 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 13.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 rklTilli, tuore
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
120 gSieni tatti, hapero