Sienisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni_sienisalaatti_lohi_peruna_lautasella.jpg
Valmistusohje
3-4 dl suolasieniä
1 sipuli
valkopippuria
Kastike:
2 dl kermaa tai kermaviiliä
1-2 tl sitruunamehua tai etikkaa
1/2 tl sokeria
- Liota suolasieniä, kunnes ne maistuvat sopivan suolaisilta. Purista liika vesi pois ja hienonna sienet.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Sekoita kastike ja tarkista maku. Se saa olla raikkaan hapan.
- Sekoita sienet ja sipulisilppu kastikkeeseen.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
90
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 6.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 697.9 mg
- Kalsium 59.6 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 3.4 mg
Ainesosat
-
1/2 tlSokeri
-
1 1/2 tlViinietikka
-
2 dlKermaviili, rasvaa 10-12%
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3 1/2 dlSieni rouskut, suolattu