Sienisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni_sienisalaatti_lohi_peruna_lautasella.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Munaton
- Perinneruoat
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
- Sieniruoat
Valmistusohje
4 dl suolasieniä
1 pieni punasipuli
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa
0,5 dl persiljaa hienonnettua
1.Liota sieniä kylmässä vedessä. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla.
2.Purista liika vesi pois ja hienonna sienet.
3.Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
4.Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet.
5.Anna maustua hetki jääkaapissa.
6.Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Testattu Marttakeittiössä
Sienisalaatti valmistuu muutamista raaka-aineista ja maistuu herkulliselta ruokien lisänä tai sipaistuna leivän päällä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 8.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
- Sokerit 2.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 471.3 mg
- Kalsium 41.8 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Ainesosat
-
0.5 cupCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
0.5 cupKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
1/2 tlSokeri
-
1 1/2 tlViinietikka
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1.46 cupSieni rouskut, suolattu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus