Sienisalaatti

Sienisalaatti valmistuu muutamista raaka-aineista ja maistuu herkulliselta ruokien lisänä tai sipaistuna leivän päällä.

G
6 annosta

Valmistusohje

4 dl suolasieniä
1 pieni punasipuli
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa
0,5 dl persiljaa hienonnettua

  1. Liota sieniä kylmässä vedessä. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla.
  2. Purista liika vesi pois ja hienonna sienet.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet.
  5. Anna maustua hetki jääkaapissa.
  6. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja punasipulia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 102 kcal/annos
  • Rasva 8.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 471.3 mg
  • Kalsium 41.8 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus