Ainesosat

  • 20000 g
    Peruna, punnittu kuorineen
  • 4000 g
    Maustekurkku, sokerisuolattu
  • 3000 g
    Sipuli
  • 1 rkl
    Sinappi
  • 245 g
    Kananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
  • 18 dl
    Rypsiöljy
  • 1 dl
    Viinietikka
  • 4 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 3 dl
    Sinappi
  • 300 grams
    Kapris, purkitettu
  • 1 rkl
    Sinappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 500 kcal/annos
  • C-vitamiini 39 mg
  • Rauta 3 mg
  • Kalsium 55.4 mg
  • Natrium 800 mg
  • Kuitu, kokonais- 6 g
  • Sokerit 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 59.8 g
  • Proteiini 7.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 28.8 g

Valmistusohje

60:lle (osana muita tarjottavia)

20 kg kiinteämaltoista perunaa
4 kg maustekurrkua
300 g kapriksia
3 kg punasipulia

majoneesi:
1 rkl sinappia
12 keltuaista
1,8 l rypsiöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
4-5 tl mustapippuria
3 dl sinappia

  1. Keitä perunat ja jäähdytä. Kuutioi jäähtyneet perunat ja maustekurkut. Hienonna sipuli.
  2. Valmista majoneesi. Vatkaa keltuaiset ja ruokalusikallinen sinappia. Lisää öljy aluksi tipoittain koko ajan sekoittaen. Jatka öljyn lisäämistä ohuena nauhana ja sekoita edelleen koko ajan. Sekoita joukkoon etikka ja pippuri. Lisää lopuksi sinappi ja sekoita.
  3. Sekoita keskenään peruna- ja maustekurkkukuutiot, sipuli ja kaprikset.
  4. Kaada joukkoon majoneesi ja pyörittele kevyesti. Anna maustua seuraavaan päivään.
Jaa sivu