Valmistusohje

1 jänis
vettä
(meri)suolaa
maustepippureita
pala valkokaalia
1-2 porkkanaa
1-2 sipulia
2-3 perunaa
1 lihaliemikuutio
persiljaa

  1. Pane paloiteltu jänis kattilaan, lisää suolaa ja muutama maustepippuri. Keitä lihaa 2-3 tuntia, painekeittimessä liha kypsyy nopeammin.
  2. Ota kypsä liha liemestä, jäähdytä ja paloittele annospaloiksi. Siivilöi liemi.
  3. Suikaloi kaali, kuutioi porkkanat ja perunat sekä silppua sipuli. Kuumenna siivilöity liemi kiehuvaksi. Lisää kaalisilppu, porkkanakuutiot ja sipulisilppu.
  4. Kypsennä noin 20 minuuttia ja lisää perunakuutiot. Lisää lihaliemikuutio ja vettä tarvittaessa.
  5. Lisää jänispalat. Kypsennä keitto hiljaa hauduttaen. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa.

Ainesosat

  • 2000 g
    Jänis
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 300 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 kpl
    Peruna, kuorittu
  • 1 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 3 rkl
    Persilja
  • 1/2 tbsp
    Maustepippuri, jauhettu
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana

Reseptin ravintosisältö

Energia 362 kcal/annos
  • Rasva 13 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 54 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.2 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 665.6 mg
  • Kalsium 61.5 mg
  • Rauta 5 mg
  • C-vitamiini 19.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu