Suomalainen sipulikeitto

4 annosta

Valmistusohje

6 sipulia
3 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
½ tl mustapippuria
4 viipaletta vaaleaa leipää
150 g Emmental-juustoraastetta

  1. Halkaise ja viipaloi sipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi vähintään puolen tunnin ajan. Älä kuitenkaan ruskista.
  3. Kun sipulit ovat karamellisoituneet, sekoita joukkoon jauhot, kasvisliemi ja mustapippuri. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuutin ajan.
  4. Paahda leipäviipaleet. Kaada valmis keitto uuninkestävään kulhoon. Lisää päälle paahdetut leipäviipaleet. Ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Kuorruta keittoa 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile heti.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.43 kg CO2 ekv
  • Energia 1100 kcal/annos
  • Rasva 72.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 57.9 g
  • Proteiini 55.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 66.6 g
  • Sokerit 5.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 42263.1 mg
  • Kalsium 420.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 8.5 mg