Suomalainen sipulikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sipulikeitto_vaaka_h.jpg
Suomalainen sipulikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Perinneherkut
- Syksy
Valmistusohje
6 sipulia
3 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
½ tl mustapippuria
4 viipaletta vaaleaa leipää
150 g Emmental-juustoraastetta
- Halkaise ja viipaloi sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi vähintään puolen tunnin ajan. Älä kuitenkaan ruskista.
- Kun sipulit ovat karamellisoituneet, sekoita joukkoon jauhot, kasvisliemi ja mustapippuri. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuutin ajan.
- Paahda leipäviipaleet. Kaada valmis keitto uuninkestävään kulhoon. Lisää päälle paahdetut leipäviipaleet. Ripottele päälle juustoraastetta.
- Kuorruta keittoa 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile heti.
Testattu Marttakeittiössä
1.43 kg CO2 ekv
- Energia 1100 kcal/annos
- Rasva 72.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 57.9 g
- Proteiini 55.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 66.6 g
- Sokerit 5.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 42263.1 mg
- Kalsium 420.2 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 8.5 mg
Pääraaka-aineet
-
150 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
4 viipaleLeipä, vehnä
-
0.5 tlMustapippuri
-
1000 gKasvisliemi
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
40 gRypsiöljy
-
6 kplSipuli