Valmistusohje

1 dl kuivattuja sieniä (tai noin 4 dl esikäsiteltyjä) suppilovahveroita
1 sipuli
2 rkl rasvaa
3-4 rkl vehnäjauhoja
0,8 l kasvislientä
suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
rucolaa tai persiljaa koristeeksi

1.Laita kuivatut sienet likoamaan tilkkaan haaleaa vettä noin 15 minuutiksi. Valuta sienet.
2.Hienonna kuorittu sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulia sekä pilkottuja sieniä hetken aikaa.
3.Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää vähitellen sekoitellen joukkoon kuuma kasvisliemi.
4.Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja kuumenna.
5.Mausta keitto suolalla ja pippurilla maun mukaan.
6.Koristele keitto rucolalla tai persiljalla.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 94 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.9 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 334 mg
  • Kalsium 8.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 2.8 mg