Suppilovahverokeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/suppilovahverokeittonetti.jpg
-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
- Sieniruoat
- Syksy
Valmistusohje
noin 30 g kuivattuja sieniä (tai noin 4 dl esikäsiteltyjä) suppilovahveroita
2 rkl rasvaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1 dl kermaa
Päälle: rucolaa tai persiljaa
- Pane kuivatut sienet likoamaan tilkkaan haaleaa vettä noin 15 minuutiksi. Valuta sienet.
- Sulata rasva kattilassa ja lisää sienet. Anna kuullottua hetken aikaa.
- Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää vähitellen joukkoon kuuma kasvis- tai kanaliemi.
- Keitä muutama minuutti.
- Mausta keitto suolalla, pippurilla ja kermalla. Tarkista maku.
- Koristele keitto esimerkiksi rucolalla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
92
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 333.7 mg
- Kalsium 5.7 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 2 mg
Ainesosat
-
160 gKantarelli
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 rklVoi