Valmistusohje

noin 30 g kuivattuja sieniä (tai noin 4 dl esikäsiteltyjä) suppilovahveroita
2 rkl rasvaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1 dl kermaa

Päälle: rucolaa tai persiljaa 

  1. Pane kuivatut sienet likoamaan tilkkaan haaleaa vettä noin 15 minuutiksi. Valuta sienet.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää sienet. Anna kuullottua hetken aikaa.
  3. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää vähitellen joukkoon kuuma kasvis- tai kanaliemi.
  4. Keitä muutama minuutti.
  5. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja kermalla. Tarkista maku.
  6. Koristele keitto esimerkiksi rucolalla.

Ainesosat

  • 2 rkl
    Voi
  • 4 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 160 g
    Kantarelli

Reseptin ravintosisältö

Energia 92 kcal/annos
  • C-vitamiini 2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 5.7 mg
  • Natrium 333.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 6 g

Katso video

Jaa sivu