Valmistusohje

n. 1 l suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kasvislientä
1-2 dl kuohu- tai kaurakermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 sitruunan kuori ( ja mehu)
2 rkl tuoretta timjamia tai persiljaa
300 g täysjyvänauhapastaa
parmesaania

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.

Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää rasva ja sipuli. Anna kuullottua. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.

Lisää pannulle kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 litraa vettä). Valuta pasta. Sekoita kastike varovasti pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Tarkista maku. Hienonna pastan joukkoon timjamia ja tarjoa halutessasi lisäksi parmesanraastetta.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 452 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 4.7 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 42.1 mg
  • Natrium 11639.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.8 g
  • Sokerit 1.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.7 g
  • Proteiini 20.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14 g
  • Rasva 18.9 g