Tahinikaakao

Valmistamalla kaakaon mantelimaidosta ja lisäämällä joukkoon tahinia, saat nostettua suklaisen herkun uudelle tasolle. Vegaanisen kaakaon makeutat vaahterasiirapilla.

G
4 annosta

Valmistusohje

3–4 annosta

6 dl mantelimaitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kanelitanko
1,5–2 rkl tahinia
2–3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
(pari palaa tummaa suklaata tai chilijauhetta)

Työvälineet retkelle: kattila, kierrevatkain, ruokalusikka

  1. Retkellä: Mittaa mantelimaito, kaakaojauhe ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää tahini ja vaahterasiirappi tai hunaja. Sekoita hyvin vatkaimella.
  3. Mausta halutessasi tummalla suklaalla tai ripauksella chiliä.

Vinkki: Voit valmistaa kaakaon myös kotona termospulloon.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
  • Energia 121 kcal/annos
  • Rasva 6.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.6 g
  • Sokerit 11.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 113.7 mg
  • Kalsium 15.2 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 0.5 mg