Tahinikaakao
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/metsa_talvi15.jpg
Tahinikaakao
Kevään paras retkikaakao tehdään mantelimaitoon. Lisäämällä joukkoon tahinia, saat nostettua suklaisen herkun uudelle tasolle. Vegaanisen kaakaon makeutat vaahterasiirapilla. Kokeile sinäkin!
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kevät
- Laskiainen
- Maidoton
- Retkiruoka
- Syksy
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
3–4 annosta
6 dl mantelimaitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kanelitanko
1,5–2 rkl tahinia
2–3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
(pari palaa tummaa suklaata tai chilijauhetta)
Työvälineet retkelle: kattila, kierrevatkain, ruokalusikka
- Retkellä: Mittaa mantelimaito, kaakaojauhe ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää tahini ja vaahterasiirappi tai hunaja. Sekoita hyvin vatkaimella.
- Mausta halutessasi tummalla suklaalla tai ripauksella chiliä.
Vinkki: Voit valmistaa kaakaon myös kotona termospulloon.
Testattu Marttakeittiössä
0.28 kg CO2 ekv
- Energia 121 kcal/annos
- Rasva 6.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.6 g
- Sokerit 11.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 113.7 mg
- Kalsium 15.2 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 0.5 mg
Pääraaka-aineet
-
10 gSuklaa tumma
-
2.5 rklHunaja
-
2 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
2 rklKaakaojauhe, makeuttamaton
-
600 gMantelimaito