Tattari-lehtikaaliletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_tattari_lehtikaaliletut_H.jpg
-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
Valmistusohje
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
½ l kevytmaitoa
2 dl tattarijauhoja
½ tl suolaa
2 lehtikaalin lehteä
Paistamiseen: kasvimargariinia
Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito koko ajan vatkaten ja sekoita lopuksi taikinaan tattarijauhot. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista kovat lehtiruodit. Hienonna lehtikaalit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna kaalien pehmetä vedessä noin minuutin verran.
Valuta kaalit ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Purista kaalit kuivaksi, hienonna ja lisää suolan kanssa lettutaikinaan.
Paista taikinasta pannulla haluamasi kokoisia lettuja. Taikinasta tulee 8 isoa lettua.
Tarjoa lettujen kanssa puolukkasurvosta ja/tai lehtikaalisipsejä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
240
kcal/annos
- C-vitamiini 28.9 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 183.4 mg
- Natrium 374.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 7.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.2 g
- Proteiini 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 5.6 g
Ainesosat
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
32.5 gVehnäjauho, valkoinen
-
500 gKevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug
-
130 gJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gLehtikaali