Valmistusohje

1 sipuli
2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. tatteja)
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio (tai kuivattujen sienien liuotusliemi)¨
1 mm mustapippuria
2 tl timjamia
8 viipaletta täysjyväpatonkia
parmesaania

Yrttiöljy
1,5 dl tuoretta timjamia, persiljaa tai lehtipersiljaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl vettä

  1. Hienonna sipuli ja sienet. Hauduta niitä hetki öljytilkassa liedellä uuninkestävässä padassa (esim. valurautapadassa). Ripottele pinnalle vehnäjauho ja sekoita maito joukkoon.
  2. Lisää sulatejuusto ja kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
  3. Asettele patonkiviipaleet keiton päälle ja raasta pinnalle parmesaania. Gratinoi keittoa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivät hieman paahtuneet.
  4. Valmista yrttiöljy: hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
  5. Nosta kattila pois uunista, lorauta keiton päälle yrttiöljyä ja koristele timjamin lehdillä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 496 kcal/annos
  • C-vitamiini 106 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • Kalsium 608.9 mg
  • Natrium 1091.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Sokerit 12.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.4 g
  • Proteiini 19.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
  • Rasva 35 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*