Valmistusohje

4 kovaksi keitettyä munaa

Täyte:
100 g savusilakkaa
2–3 rkl kermaa
1 rkl tillisilppua
suolaa
valkopippuria

Koristeeksi:
tillinoksia tai vihanneskrassia

  1. Leikkaa kuoritut munat pituussuunnassa kahtia. Ota talteen keltuaiset ja leikkaa kunkin munanpuolikkaan pohjasta pois ohut viipale niin että munanpuolikkaat pysyvät tukevasti vadilla.
  2. Perkaa savusilakat ja irrota niistä fileet. Nypi kylkiruodot pois mahdollisimman tarkkaan.
  3. Survo keltuaiset ja savusilakkafileet haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Pehmennä kermalla sopivaksi. Mausta seos tillisilpulla sekä maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
  4. Nostele seosta munanpuolikkaille. Koristele tillinoksilla.

Vinkki! Munanpuolikkaiden täytteeksi ei ole aina tarpeen valmistaa tahnaa. Silliviipale, viipaloitu tuoresuolattu kirjolohi, katkaravut tai rullalle kierretyt anjovisfileet nostellaan munanpuolikkaille ja koristellaan esim. tillillä tai vihanneskrassilla.

Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty
  • 1 rkl
    Tilli, tuore
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 100 g
    Silakka, savustettu, itämeri
  • 2 1/2 rkl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 2 rkl
    Tilli, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 134 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 50.7 mg
  • Natrium 589.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.1 g
  • Proteiini 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Rasva 9.1 g
Jaa sivu